20 jaar in de TC

Na 20 jaar(!) lid van de technische commissie is Ferenc Schopbarteld afgelopen dinsdag officieel overgestapt naar de functie van secretaris van BC Denekamp. Hij vertelt ons over hoe hij de afgelopen 20 jaar als lid van TC heeft beleefd.

“Zo het heeft even geduurd maar mijn tijd bij de technische commissie van Badminton Club Denekamp zit erop! Ik heb nu alweer zo’n 20 jaar in deze commissie gezeten. Het begon allemaal toen ik in 1997 na een zware training moe en nat bezweet in de kleedkamer zat. Ton Bruns (de toenmalige voorzitter) zag zijn kans schoon en zo heeft hij me gestrikt voor een rol in deze commissie. Op dat moment kwam ik in een goedlopend team met Marco Tijkorte, Anita Bode en Rob Sombekke. Zij hebben me alles uitgelegd wat er bij een technische commissie komt kijken. Samen hebben we een flink aantal jaren voor de senioren de badminton activiteiten geregeld. Daarna heb ik nog vele andere personen mogen verwelkomen.

We hebben in deze periode te maken gehad met veel veranderingen in de regelgeving van de competitie. Wie herinnert zich nog de telling waarbij je alleen punten kon krijgen als je de opslag had. Dit leverde regelmatig zeer lange partijen op wat dan ook regelmatig voor stres zorgde wanneer de eindtijd van de huur van de sporthal in zicht kwam. Gelukkig werden we daarbij vaak gematst door de beheerders. Zo is er in de afgelopen periode regelmatig wat veranderd in de telling en de competitie indeling. Gelukkig is het spelletje nog altijd even leuk!

De clubkampioenschappen waren ook altijd een belangrijk onderdeel van het badminton seizoen. Vaak ging het er hier nog fanatieker aan toe dan tijdens de competitie. We hebben in de afgelopen jaren de opzet veranderd waarbij we spelers van verschillende niveaus aan elkaar gekoppeld hebben om zo meer spannende wedstrijden te krijgen. Dat werd een groot succes en we zijn hier nog vele jaren mee doorgegaan. Nu zijn we weer druk met uitwisselingen met andere verenigingen om iedereen voldoende uitdagingen te bieden.

Om de vele activiteiten goed vorm te geven hebben we ook draaiboeken gemaakt om het voor nieuwe commissie leden makkelijker te maken om in te stromen. Met deze draaiboeken nemen nu Loret Nijmeijer, Aimee Doornbos en Kitty Luijkx het stokje van mij over. Ik wens hen veel succes en plezier de komende jaren en ik hoop dat de club verder kan groeien.

Bedankt voor alles en groetjes Ferenc”

error: I.v.m. privacy van onze leden hebben we deze content beschermd